headerkort4
schaduwhome

Wie zijn wij?           


Delfts Kamerkoor Ars Vocalis repeteert elke dinsdagavond van 20:00 tot 22.15 uur in de Lutherse kerk, Noordeinde 4, Delft. We streven  ernaar om elk jaar tijdens een studiedag of een repetitieweekend een workshop te geven met een speciaal onderwerp, zoals klankvorming en extra aandacht voor de muzikale kwaliteit.  

 

Op het repertoire staan klassieke werken van renaissance tot heden, zowel wereldlijke als religieuze muziek. Werken van Nederlandse componisten hebben onze warme belangstelling. We richten ons op een bijdrage aan
de Delftse samenleving en werken graag samen met andere koren en instrumentalisten.

Het koor geeft ongeveer eenmaal per jaar een groot concert, deels met begeleiding maar overwegend a capella. Daarnaast worden ook kleinere uitvoeringen gegeven met a capella muziek.
Enkele malen per jaar werken we mee aan een kerkdienst in Delft of zingt het koor op uitnodiging op andere locaties.

Om ons meerjarenplan te downloaden (pdf-bestand) klik  hier. 
Voor het laatste jaarverslag van de secretaris klik hier.

Wie belangstelling heeft om bij ons koor te komen kan vrijblijvend enkele repetities bijwonen. Na maximaal vier proefrepetities wordt er een stemtest afgenomen. Ars Vocalis streeft naar geleidelijke verjonging. OP dit moment zoeken wij vooral enkele tenoren. Nieuwe leden voor de andere stemgroepen nemen wij graag aan als hun komst een bijzondere meerwaarde betekent voor de koorklank en de balans van de stemmen.

Voor meer informatie kunt u altijd een email sturen naar Edwin Vermeij,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ons koor kan niet zonder (financiele) steun van derden. Word daarom vriend(in) van Ars Vocalis!
Klik  hier  voor  meer informatie over de voordelen die het donateurschap biedt.

Let op: vanaf 2014 is het fiscaal aantrekkelijk geworden om vaste donateur te worden van Ars Vocalis. In onze Nieuwsbrief leest u er meer over! 

Zie ook de Vrienden pagina!

 

Het koor bestaat momenteel uit de volgende leden:

Sopranen:

Machteld van den Bunt, Kanako Kawata, Johannette Klapwijk, Eveline Mank, Anke Muusse, Noks Nauta, Myra Ronner en Anne Sprunger.

Alten:

Christa Bernard, Maaike Dijkstra, Sophie Ten Horn(mezzo-sopraan), Anja van Kempen, Wieke Tas en  Trui Visser.

Tenoren:

Ed de Bruijne, Kees van Goeverden, Martin Holling, Peter Reimer en André Schouten.

Bassen:

Rene Alberda, Adriaan ten Bruggencate, Otto van Diggelen, Wimco Jelier, Frits Muusse, Edwin Vermeij.

 

Hier vind u de bestuursversie van het jaarverslag 2016

 

Takashi Mizumoto   

IMG 3592

Takashi Mizumoto is koordirigent en pianist. Hij begon met dirigeren bij het Erde Koor van de Universiteit van Kobe in Japan. Het Noma Gemengd Koor, dat hij zelf oprichtte, won bij het Kansai Korenconcours in 2003 de eerste prijs.

Na het behalen van zijn Master of Arts in Japan in 2006 verhuisde Takashi naar Londen, waar hij aan het Royal College of Music koordirectie studeerde bij Paul Spicer en orkestdirectie bij Peter Stark. In 2008 kwam hij naar Nederland om bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren.

In 2009 was Takashi een van de halvefinalisten in de 5e internationale competitie voor jonge koordirigenten, ondersteund door Europa Cantat. Nadat hij als koordirigent was afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft hij daar ook piano gestudeerd bij Willem Brons, om zijn muzikaliteit nog verder te ontwikkelen.

Hij is op dit moment dirigent van Ars Vocalis ,het Nederlands Kodály Koor en het koor van de Boomkerk in Amsterdam, en werkt af en toe met veel plezier als dirigent bij het Toonkunstkoor Amsterdam en het VU Kamerkoor, als zanger bij Meesters en Gezellen en als repetitor bij The Dutch National Opera Academy.