ars1811h1
schaduwhome

Wie zijn wij?           


Wie zijn wij?

Ars Vocalis is een kamerkoor met een stabiele grootte van ongeveer 25 leden. Het repertoire omvat zowel religieuze als wereldlijke muziek, van de Renaissance tot heden. Eén- of tweemaal per jaar geeft Ars Vocalis een groot concert, meestal in Delft. Daarnaast worden door het jaar heen kleinere uitvoeringen verzorgd. Enkele malen per jaar werken we mee aan een kerkdienst in Delft of zingt het koor op uitnodiging op andere locaties.
Het koor zingt a-capellamuziek en stukken met begeleiding. Onder de titel Ay Amor voerde Ars Vocalis in 2015 een zomerconcert uit met Spaans/Argentijnse muziek, onder meer ‘Romancero Gitano’ van Mario Castelnuovo-Tedesco.
In het najaar van 2016 zong Ars Vocalis werken van Amerikaanse componisten, onder anderen van Samuel Barber, Morten Lauridsen en Eric Whitacre.
In het voorjaar van 2017 voerde het koor de Missa Brevis van Zoltan Kodaly uit samen met het Amsterdamse Kodalykoor.

In het najaar van 2017 verzorgden wij een gezamenlijk concert met het Kortrijkse koor Ars Vocalis.

In april 2018 voerden wij tweemaal ons Franse concert Chantez! uit.

In het najaar van 2018 traden wij een keer op met romantische liederen van o.a. Brahms, Mendelssohn, Lauridsen over de nacht, getiteld "O schöne Nacht".

 

Ars Vocalis repeteert elke dinsdagavond van 19.55 tot 22.10 uur in de Lutherse kerk, Noordeinde 4, Delft. We streven ernaar om elk jaar tijdens een studiedag of een repetitieweekend een workshop te geven met een speciaal onderwerp, zoals klankvorming en extra aandacht voor de muzikale kwaliteit.

Wie belangstelling heeft om bij ons koor te komen kan vrijblijvend enkele repetities bijwonen. Na maximaal vier proefrepetities wordt er een stemtest afgenomen. Ars Vocalis streeft naar geleidelijke verjonging. Op dit moment zoeken wij vooral enkele tenoren. Nieuwe leden voor de andere stemgroepen nemen wij graag aan als hun komst een bijzondere meerwaarde betekent voor de koorklank en de balans van de stemmen.

Om ons meerjarenplan te downloaden (pdf-bestand) klik hier
Voor het laatste jaarverslag van de secretaris klik .

Voor meer informatie kunt u altijd een email sturen naar René Alberda,  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.l

 

 

Het koor bestaat momenteel uit de volgende leden:
Sopranen: Machteld van den Bunt, Lyke Burger,Katrien van Hassel, MarikoEto Higuchi en Eveline Mank 
Alten: Christa Bernard, Tineke Boonekamp, Maaike Dijkstra, Gesine Jaeger, Sophie Ten Horn, Anja van Kempen, Wieke Tas enTrui Visser
Tenoren: Ed de Bruijne, Kees van Goeverden, Martin Holling, Peter Reimer en André Schouten
Bassen: René Alberda, Adriaan ten Bruggencate, Otto van Diggelen, Frans Geerlink en Edwin Vermeij

 

 

 

Takashi Mizumoto   

IMG 3592

Takashi Mizumoto is koordirigent en pianist. Hij begon met dirigeren bij het Erde Koor van de Universiteit van Kobe in Japan. Het Noma Gemengd Koor, dat hij zelf oprichtte, won bij het Kansai Korenconcours in 2003 de eerste prijs.

Na het behalen van zijn Master of Arts in Japan in 2006 verhuisde Takashi naar Londen, waar hij aan het Royal College of Music koordirectie studeerde bij Paul Spicer en orkestdirectie bij Peter Stark. In 2008 kwam hij naar Nederland om bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren.

In 2009 was Takashi een van de halvefinalisten in de 5e internationale competitie voor jonge koordirigenten, ondersteund door Europa Cantat. Nadat hij als koordirigent was afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, heeft hij daar ook piano gestudeerd bij Willem Brons, om zijn muzikaliteit nog verder te ontwikkelen.

Hij is op dit moment dirigent van Ars Vocalis ,het Nederlands Kodály Koor en het koor van de Boomkerk in Amsterdam, en werkt af en toe met veel plezier als dirigent bij het Toonkunstkoor Amsterdam en het VU Kamerkoor, als zanger bij Meesters en Gezellen en als repetitor bij The Dutch National Opera Academy.